MATERIEEL
SCHUIMBETONPOMP
Schuimbeton wordt aangebracht met behulp van onze schuimbetonpomp. Er is geen betonmixer nodig, deze pomp is namelijk een soort schuimbetoncentrale op wielen. Je hebt buiten deze pomp dus geen ander materieel nodig! Op locatie mengen wij de ingrediënten om schuimbeton te maken en dan kan het schuimen beginnen!
DE SCHUIMTREND VAN HET MOMENT
MAAR HOE WERKT HET?
Onze schuimbetonpomp bestaat uit verschillende essentiële onderdelen die samenwerken om het schuimbeton nauwkeurig te mixen en te storten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de schuimgenerator, de mixer en het pompmechanisme. We hebben alles bij ons om het schuimbeton te kunnen maken. Het mengen van het schuimbeton gebeurt dus gewoon op de stortlocatie zelf. Met een snelheid van 30m³ per uur kunnen we het schuimbeton gemakkelijk en snel verpompen.
Schuimbeton kun je echter niet overal voor gebruiken; het is geen vervanging voor ’traditioneel beton’. Je kan dus geen schuimbeton vloer of druklaag storten, daarvoor heb je altijd nog een betonnen deklaag nodig. Het wordt voornamelijk ingezet als isolatiemiddel voor bijvoorbeeld je vloer, maar er zijn ook andere toepassingen voor schuimbeton, neem vooral een kijkje bij de werkzaamheden hieronder.
VOORDELEN
Schuimbetonpomp
Geen last meer van vocht, schimmels en onaangename geuren;
Zeer hoge isoltatiewaarden, wat resulteert in lagere energiekosten;
Verbetering van het energielabel van je woning;
Voor alle voordelen van het gebruik van schuimbeton, klik hier.
RVR BETONPOMP VERHUUR
SUBSIDIE SCHUIMBETON
Wanneer je besluit schuimbeton te laten storten, bestaat de mogelijkheid om daar subsidie voor aan te vragen. Als je naast schuimbeton ook een tweede isolerende maatregel toepast, zoals het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp, kun je in aanmerking komen om tot 30% van de kosten terug te krijgen. Het aanvragen van subsidie voor schuimbeton is echter onderhevig aan meerdere voorwaarden en eisen, met name met betrekking tot de minimale laag schuimbeton en de Rc-waarde (ook wel de isolatiewaarde genoemd). Vanwege de complexiteit van dit onderwerp raden wij aan om contact op te nemen, zodat we samen de situatie kunnen doornemen.
in de praktijk
Hoe werkt schuimbeton storten?
Voor het storten van schuimbeton moet de ondergrond zorgvuldig worden voorbereid. Leidingen en elektra dienen goed te worden aangesloten en vastgezet. Daarna wordt plastic bouwfolie op de vloer en tegen de wanden geplaatst. Met piketpaaltjes wordt de hoogte van de te storten laag aangeven. Het schuimbeton wordt vervolgens gelijkmatig gestort, verspreidt zich zelfnivellerend en vult gaten en kieren zonder gladgestreken te worden. Na het storten ondergaat het schuimbeton een uithardingsproces, waarbij het zijn uiteindelijke sterkte ontwikkelt. De droogtijd varieert, het is afhankelijk van de dikte van het schuimbeton, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Wij geven hier graag advies over. Zo weet je zeker dat de vloer klaar is voor de volgende (dek)laag.
TERUGBELVERZOEK
LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?
Neem contact op met Peter van der Werff