Werkzaamheden particulier
betonvloeren
Je hebt betonvloeren in allemaal verschillende soorten en maten. Het ligt er natuurlijk ook aan waar we gaan storten. Is het voor de schuur, de badkamer, een aanbouw of misschien wel in de woonkamer? Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende betonvloeren. Neem gerust contact op als je meer wil weten!
VAN RUWE ONDERGROND TOT GLADDE GIETVLOER
VERSCHILLENDE OPTIES
Voordat we beginnen maken we onderscheidt tussen drie verschillende typen. Allereerst een constructievloer: dit is de eerste laag die de rest van de constructie mag ‘dragen’. Dan een deklaag/dekvloer: dit is een tussenlaag en ‘dekt’ de laag ervoor, hierboven komt altijd nog een andere laag. Tot slot kun je naast bijvoorbeeld hout of pvc ook kiezen voor een betonnen eindvloer. Dit is de laatste laag en hier wordt op geleefd.
DRUKLAAG (OP EEN BALKEN BROODJESVLOER)
Particulieren schakelen ons vaak in voor een druklaag als het gaat om het storten van beton op een broodjesvloer. Een broodjesvloer, ook bekend als balken-broodjesvloer of combinatievloer, is samengesteld uit liggers van beton of staal met daartussen isolerende EPS-vulelementen, ook wel bekend als ‘broodjes’. Bovenop deze elementen wordt vervolgens nog een afwerklaag aangebracht. De eisen die worden gesteld aan een druklaag zijn afhankelijk van de situatie. Druklagen worden vaak gebruikt als extra versteviging, deze doorgaans met wapeningsstaal verstevigde lagen van vijf tot tien centimeter dik, verhogen de draagkracht en verminderen de kans op scheurvorming. Ze zijn vooral geschikt voor vloeren in woonkamers of bij een uitbouw.
ECO2FLOOR OF CEMFLOOR (DEKVLOER)
Deze twee gietdekvloeren zijn alternatieven voor de traditionele zandcementvloer. Mensen geven vaak de voorkeur aan deze vloeren, omdat ze een hogere isolatiewaarde hebben. Daarnaast is de Eco2floor ook een milieuvriendelijker alternatief. Je bent snel klaar als je voor deze vloer kiest. Meestal kun je 24 uur na het aanbrengen al op de vloer lopen.
Wil je meer weten over een Eco2floor of Cemfloor? Klik dan hier.
EGALINEVLOER (DEKVLOER)
Een egalinevloer wordt gebruikt als een deklaag. Er komt altijd nog een extra laag bovenop, denk aan tapijt, laminaat, parket of tegels. Een egalinevloer is zelfnivellerend, wat betekent dat bij het gieten de vloer zichzelf mooi vlak maakt door uit te spreiden. Een egalinevloer wordt ook gebruikt om een beschadigde (beton)vloer te repareren. Wij doen het gieten van egalinevloeren niet zelf, maar we kunnen dit met behulp van onze partners wel voor je verzorgen.
Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan als we een dekvloer storten? Klik dan hier.
ANHYDRIETVLOER (DEKVLOER)
Een anhydrietdekvloer is tevens zelfnivellirend en wordt gebruikt als deklaag. Deze vloer is geschikt voor grote oppervlakte, omdat het uitstekende warmtegeleidende eigenschappen heeft. Hierdoor verminder je de kans op scheurvorming. Ook heeft de vloer geen wapeningsnet nodig. Een anhydrietvloer is niet geschikt in vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Tot slot is de vloer snel droog en na 24 uur beloopbaar.
Ben je benieuwd hoe wij te werk gaan als we een dekvloer storten? Klik dan hier.
BETONVLOEREN (CONSTRUCTIEVLOER OF EINDVLOER)
Welk type betonvloer het meest geschikt is voor jouw project hangt af van verschillende factoren, zoals de beschikbare opbouwhoogte, het beoogde gebruik en de gewenste afwerking. Ons advies is om je door ons te laten adviseren; we denken graag met je mee. Bij het storten van een vloer voor een aanbouw spreken we over een constructievloer. In sommige gevallen storten we zowel de fundering als de vloer in één keer. Je hebt het dan niet over zichtwerk, er komt altijd nog een laag overheen. Als je echter een betonlook verkiest en dit als de definitieve vloer wenst, dan fungeert de betonvloer als eindvloer. Dit is een populaire keuze voor hedendaagse interieurs. Betonvloeren zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en ideaal in combinatie met vloerverwarming. Het is echter wel essentieel om te kijken naar de afwerking deze vloer moet dan wel gevlinderd en gepolijst worden. Wil je meer weten over het afwerken van een vloer? Klik dan hier.
Betonvloer afwerken
Bij de afwerking kun je kiezen voor verschillende opties. Wij kunnen dit met de hand doen of met behulp van een (vlinder)machine. Ook is het mogelijk om de betonvloer te polijsten. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn en wat wij voor jou kunnen betekenen? Klik dan hier.
in de praktijk
Een betonvloer storten
Dan nu over naar de praktijk. Als je een betonvloer gestort wil hebben, helpen wij je graag verder. Van te voren bespreken we samen om wat voor soort betonvloer het gaat, welke kleur gewenst is en welk type. Een betonvloer kan op diverse locaties gestort worden, zoals in woningen, gebouwen, kelders, tuinterrassen, garages en stallen. Niet elke locatie is gemakkelijk bereikbaar en zwaar verkeer is op sommige plekken niet toegestaan. Voor ons vormt dit gelukkig geen obstakel: met onze compacte betonpompen en -mixers kunnen wij werkelijk op elke plek beton storten en hier staan wij dan ook om bekend. Voor aanvang van het werk bespreken we nauwkeurig welke betonpomp het meest geschikt is voor de klus. Je kunt zelf alvast oriënteren op de beste optie door de test te doen. Ook bieden we de mogelijkheid om het benodigde beton ook direct bij ons te bestellen, waarmee we de gehele betonstort inclusief afwerking uit handen kunnen nemen.
Twijfel je of je wel een pomp nodig hebt en of het niet makkelijker is met de kruiwagen? Dan helpen we jou graag verder. Klik hier
HEB JE OOK AL EENS GEHOORD VAN…
DE RVR TOTAALVLOER!
Wil je besparen op je energiekosten? Heb je last van kou, vocht of schimmelvorming vanuit de kruipruimte? Wij hebben de oplossing! RvR Betonpomp Verhuur biedt namelijk de complete service voor de realisatie van een nieuwe, isolerende vloer mét schuimbeton in zes stappen:
Stap 1: Het verwijderen van de oude houten balkenvloer;
Stap 2: Het plaatsen van plastic bouwfolie op de vloer en tegen de wanden;
Stap 3: Het plaatsen van piketpaaltjes;
Stap 4: Schuimbeton storten;
Stap 5: Plaatsen van vloerverwarming;
Stap 6: Het storten van de dekvloer.
Dekvloer (anhydriet) storten
Deze keer mochten we een dekvloer (anhydriet) storten in Woerden, vlakbij de bekende molen. Onder deze dekvloer ligt een laag schuimbeton waarop vloerverwarming is geplaatst. De toekomstige bewoners van dit huis kunnen straks genieten van een perfect geïsoleerde vloer! In dit filmpje zie je hoe we te werk gaan!
BETON… LEVEREN, STORTEN EN AFWERKEN
HET TOTAALPAKKET VOOR JOUW BETONSTORT!
Twijfel je nog of wij de goede partij zijn voor jouw betonklus? Geen zorgen! We bieden je gratis en vrijblijvend advies aan. En als je wilt, komen we bij jou op de stortlocatie langs om de werkzaamheden door te nemen. Met meer dan twee decennia ervaring hebben we alle expertise in huis om jouw betonproject vlekkeloos uit te voeren. Onze machinisten en stortploegen staan al in startblokken!
Ons moderne wagenpark, met zowel kleine als grote betonpompen, -mixers en schuimbetonwagens, stelt ons in staat om gemakkelijk op elke locatie te komen. Of je nu beton nodig hebt in de achtertuin of op de 15e verdieping van een flatgebouw: wij staan klaar om te helpen.
Veel van het (afwerk)gereedschap dat we gebruiken, zoals een trilnaald, bieden we kosteloos aan. Ook als je vloer een beetje extra aandacht nodig heeft – gevlinderd, gepolijst, of geïmpregneerd – dan zijn wij er ook voor jou.
Wil je helemaal geen zorgen? RvR Betonpomp Verhuur kan ook het gehele betonproject (storten, afwerken en leveren) op zich nemen. Neem gerust contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.
ONTDEK DE VOORDELEN
LAAT OOK DE BETONLEVERING AAN RVR BETONPOMP VERHUUR OVER!
Eén aanspreekpunt: met korte lijnen voor je betonstort van A tot Z!
Snelle en voordelige levering: dankzij onze samenwerking met betoncentrales in heel Nederland.
Beton op maat: wij weten precies welk betonmengsel het beste past bij jouw project.
TERUGBELVERZOEK
LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?
Neem contact op met Peter Kok