Werkzaamheden Zakelijk
schuimbeton
RvR Betonpomp Verhuur is hét bedrijf voor jouw schuimbetonklus. Schuimbeton is licht van gewicht, heeft een opvullend vermogen en heeft een hoge isolerende werking. Het kan een oplossing zijn als er een oude vloer vervangen dient te worden, als je last hebt van schimmels en nare luchtjes in huis of wanneer er een vochtprobleem aanwezig is in de woning. De schuimbetonpomp doet al het werk, waardoor fysieke belasting tot een minimum wordt beperkt.
POPULAIR ISOLATIEMIDDEL
Meestal wordt schuimbeton gebruikt bij huiseigenaren die graag hun vloer willen isoleren. Het kan zijn dat ze bijvoorbeeld last hebben van schimmels, vocht of optrekkende kou vanuit de kruipruimte. Door de houten balken vloer weg te halen, maak je de kruipruimte vrij. Op deze plek plakken we plastic bouwfolie tegen de wanden en op de grond om een soort ‘bak’ te maken waar we het schuimbeton in kunnen storten. Op deze manier kan de kou vanaf de grond niet meer omhoog komen en maakt het ook een einde aan het eventuele vocht- of schimmelprobleem. Bovenop het schuimbeton kunnen we vloerverwarming plaatsen. Daarna volgt de dekvloer en tot slot de leefvloer.
RvR Betonpomp Verhuur kan bij elke stap helpen, zodat je maar één aanspreekpunt hebt. Neem gerust een kijkje bij de RvR Totaalvloer voor meer informatie!
SPECIFICATIES
schuimbeton
droogtijd
Schuimbeton is in de meeste gevallen al na twee of drie dagen beloopbaar, maar de droogtijd is afhankelijk van de dikte van het schuimbeton, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Wij geven je graag passend advies, zodat de vloer klaar is voor de volgende (dek)laag.
dikte
De dikte van een laag schuimbeton begint bij 10 tot 50 centimeter welke in één fase is aan te brengen. Dit materiaal kan in bijna elke laagdikte worden aangebracht. Vanaf 50 centimeter is het noodzakelijk om het beton in twee of meerdere fases aan te brengen. Heb je twijfels over de benodigde laagdikte? Wij kunnen de maten van de woning of bedrijfsruimte inmeten.
werkzaamheden
Waar gebruik je schuimbeton voor?
Je gebruikt schuimbeton voornamelijk voor twee doeleinden, namelijk het isoleren van de ruimte onder de vloer (kruipruimte) of vullagen voor een verdieping. Toch zie je steeds vaker dat het ook voor andere toepassingen gebruikt wordt zoals werkvloeren, funderingen, vullagen of een riool. Schuimbeton kan je niet overal voor gebruiken, het is geen vervanging voor ‘traditioneel beton’. Het wordt voornamelijk ingezet als isolatiemiddel, opvulmiddel of bij gewichtsbesparing.
Vloerisolatie
Houten vloeren in oudere huizen kunnen vochtproblemen veroorzaken, wat leidt tot houtrot, nare geurtjes en schimmelvorming. Bovendien gaat de isolatiewaarde achteruit, wat resulteert in tocht en een hoge energierekening. Breng verandering door de houten vloer te verwijderen en de kruipruimte te vullen met schuimbeton. Hierdoor wordt vocht en rot verleden tijd en krijgt je huis een beter energielabel. Kies voor comfort en efficiëntie met schuimbeton als vloerisolatie.
Voordelen van schuimbeton:
Geen vocht, schimmels en nare luchtjes meer;
Zeer hoge isolatiewaarde, minder hoge energierekening;
Beter energielabel voor de woning;
Fijne binnentemperatuur;
Goedkoper dan andere isolatiemiddelen;
Geen omkijken naar: makkelijk en snel geregeld.
Andere toepassingen
van schuimbeton:
Vullagen
Schuimbeton is gemiddeld vijf keer lichter dan gewoon beton. Hierdoor is schuimbeton zeer geschikt om te gebruiken voor de vullagen in een gebouw. De constructie wordt zo minder belast. Vullagen worden over het algemeen gebruikt onder de dekvloer om de ruimte rondom de luchtbehandelingskanalen, leidingen en elektra op te vullen. Op deze manier heb je een lichte, drukvaste vloer, minder geluid naar de onderburen en een hoge isolerende werking. Een extra voordeel van schuimbeton is de goede warmteoverdracht bij vloerverwarming. Dit maakt het materiaal nog aantrekkelijker voor toepassingen waar efficiënte verwarmingssystemen cruciaal zijn. Samengevat biedt schuimbeton niet alleen structurele voordelen, maar draagt het ook bij aan een comfortabel en energiezuinig binnenklimaat.
Funderingen
Je kunt schuimbeton ook gebruiken voor een fundering, mits de draagkracht voldoende is voor de beoogde bouwconstructie. Een belangrijk voordeel van schuimbeton is het lichte gewicht ten opzichte van regulier beton. Schuimbeton is namelijk ongeveer vijf keer lichter dan gewoon beton. Dit betekent minder druk op de onderliggende grond, wat vooral nuttig is als de bodem niet heel sterk is, bijvoorbeeld als deze zacht of samendrukbaar is. Het gebruik van schuimbeton helpt om overbelasting van de ondergrond te voorkomen, wat de stabiliteit van de fundering ten goede komt. Een voorbeeld van schuimbetonfunderingen is te zien bij de bouw van chalets op enkele vakantieparken. De fundering is in dit geval sterk genoeg voor dergelijke constructies. Een ander voordeel van schuimbeton bij een fundering is de uitstekende isolatie. Door zijn natuurlijke gesloten celstructuur biedt schuimbeton goede thermische isolatie. Dit is vooral gunstig bij het maken van funderingen, waar effectieve isolatie kan bijdragen aan een energiezuiniger gebouw. In dit geval heb je niet alleen de fundering maar ook meteen een geïsoleerde ondergrond, twee vliegen in één klap.
Het is echter cruciaal om bij elke aanvraag te berekenen of schuimbeton voldoende draagkracht heeft voor het gewicht van de bouwconstructie die op de fundering geplaatst gaat worden. Belangrijk om te vermelden is dat RvR Betonpomp Verhuur, als leverancier van schuimbeton, hiervoor niet aansprakelijk kan worden gesteld. De uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de opdrachtgever, die zelf moet beoordelen of de fundering de beoogde bouwconstructie kan dragen.
Riool vullen
Het is echter cruciaal om bij elke aanvraag te berekenen of schuimbeton voldoende draagkracht heeft voor het gewicht van de bouwconstructie die op de fundering geplaatst gaat worden. Belangrijk om te vermelden is dat RvR Betonpomp Verhuur, als leverancier van schuimbeton, hiervoor niet aansprakelijk kan worden gesteld. De uiteindelijke verantwoordelijkheid ligt bij de opdrachtgever, die zelf moet beoordelen of de fundering de beoogde bouwconstructie kan dragen.
Werkvloeren
Het mooie van onze schuimbetonpomp is dat hij ook meer dan gekwalificeerd is voor het storten van vloeispecie, optimaal voor werkvloeren! Werkvloeren gemaakt van pure vloeispecie dienen als uitstekende ondergrond voor het dragen van wapeningsblokjes, wat resulteert in een optimale dekking van de wapening. Zelfs bij lichte regen kan de werkvloer probleemloos worden aangebracht en kan het direct op het zandpakket worden gestort, waardoor het proces nog efficiënter wordt. Met onze schuimbetonpomp kunnen we gemakkelijk en snel grote oppervlakken voorzien van een stabiele ondervloer, tot wel 2500m² per dag. Een bijkomend voordeel is het feit dat er geen noodzaak is voor de organisatie van personeel, beton of een betonpomp. RvR Betonpomp Verhuur kan jou volledig ontzorgen, waardoor je er geen omkijken naar hebt. Het enige wat een opdrachtgever hoeft te doen is het bepalen van de hoogte van de piket paaltjes en ze te plaatsen op een hart-op-hartafstand van drie meter. Wij doen de rest van het werk.
in de praktijk
Hoe werkt schuimbeton storten?
Voor het storten van schuimbeton moet de ondergrond zorgvuldig worden voorbereid. Leidingen en elektra dienen goed te worden aangesloten en vastgezet. Daarna wordt plastic bouwfolie op de vloer en tegen de wanden geplaatst. Met piketpaaltjes wordt de hoogte van de te storten laag aangeven. Het schuimbeton wordt vervolgens gelijkmatig gestort en verspreid. Na het storten ondergaat het schuimbeton een uithardingsproces, waarbij het zijn uiteindelijke sterkte ontwikkelt. De droogtijd varieert, het is afhankelijk van de dikte van het schuimbeton, de luchtvochtigheid en de temperatuur in de kamer. Wij geven hier graag advies over. Zo weet je zeker dat de vloer klaar is voor de volgende (dek)laag.
Hoe werkt schuimbeton storten? Een kijkje achter de schermen
De telefoon gaat... Het is een schuimbetonklus! Gerwin en Wesley staan meteen in de startblokken. Neem een kijkje achter de schermen.
HOE WERKT DAT?
subsidie ALS JE KIEST VOOR schuimbeton
Wanneer je besluit schuimbeton te laten storten, bestaat de mogelijkheid om daar subsidie voor aan te vragen. Als je naast schuimbeton ook een tweede isolerende maatregel toepast, zoals het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp, kun je in aanmerking komen om tot 30% van de kosten terug te krijgen. Het aanvragen van subsidie voor schuimbeton is echter onderhevig aan meerdere voorwaarden en eisen, met name met betrekking tot de minimale laag schuimbeton en de Rc-waarde (ook wel de isolatiewaarde genoemd). Vanwege de complexiteit van dit onderwerp raden wij aan om contact op te nemen, zodat we samen de situatie kunnen doornemen.
Online zul je verschillende waarden tegenkomen, waardoor dit verwarrend kan zijn. Het is daarom ook van belang om te kijken naar de specifieke kenmerken van jouw situatie. Onze specialisten kunnen je ook begeleiden bij de stappen die je moet ondernemen om de subsidieaanvraag succesvol in gang te zetten. Het is immers van belang om goed geïnformeerd en geadviseerd te zijn bij het aanvragen van subsidie voor schuimbeton en aanvullende isolatiemaatregelen. Neem hiervoor contact met ons op!
TERUGBELVERZOEK
LIEVER PERSOONLIJK
ADVIES?
Neem contact op met Peter van der Werff